fredag 25 juli 2014

1.6 ----- på besök

Tanya älskar att stå och fiska och även om Stephanie hatar vattnet så brukar hon ta en träpinne fixa lite med den så att hon får en bra snorkel. Sen simmar hon och kollar var fiskarna finns så att Tanya vet vart hon ska fixa. Egentligen hatar Stephanie det, men hon gör det för att hon älskar sin syster.


Den kvällen blir det sen middag med fisken som Tanya har fångat. Medans dem äter berättar Leeann om världen utanför för sina döttrar.

Åter igen har trädgården gått i vila och matförrådet börjar sina nu när Tanya och Stephanie växer. Det enda dem har gott om är äpplen. Äpplena är stora och trivs bra på ön. Äpplen är lätta att odla på ön, så det är antagligen därför det blir så många av dem.

Stephanie försöker bli av med sin rädsla för vatten och varje dag tvingar hon sig själv att simma längre och längre ut. En dag simmar hon, och simmar, och simmar. När hon sen börjar bli väldigt trött vänder hon sig om för att simma tillbaka. Till sin förskräckelse ser hon att det är jättelångt till ön, hon kommer inte orka simma dit. Hon kämpar och kämpar men kommer bara halvvägs innan hon inte orkar mer och börjar sjunka...

Senare när Tanya ska gå och fiska hittar hon Stephanie på stranden. Tanya vet inte om Steph är död men hon springer tillbaka till Leeann.

"Mamma, du måste komma nu NU!" säger Tanya och drar i Leeann. "Det är Stephanie" säger Tanya och Leeann börjar genast springa. Tanya springer efter på sina barnsben. När dem kommer fram till stranden hittar Leeann Stephanies kropp. Hon går långsamt fram till Stephanie och håller handen ovanför hennes näsa och konstaterar att hon inte andas. Leeann brister i gråt. Hon lyfter upp Stephanie och springer tillbaka till huset. Där lägger Leeann henne ner på gräset och både Leeann och Tanya går en bit bort. Dem ser liemannen dyka upp och sen försvinna med Stephanie.


Den kvällen åt Leeann och Tanya utan Stephanie, vilket kändes ovant, eftersom det alltid är Stephanie som håller igång samtalet vid maten.

Tanya gråter ofta och mycket över sin förlorade syster. Då brukar Leeann trösta henne, men direkt när Tanya har somnat så börjar Leeann gråta hon med.Dagen efter fixar Leeann och Tanya Stephanies grav. Dem begraver henne vid hennes favoritträd som hon brukade klättra vid. Bredvid sätter dem hennes låtsaskompis som ska vakta henne.

Sen är det dags att bygga om huset igen! Leeann flyttar upp där uppe och Tanya får en liten egen hörna där hon har målat väggmålningar. Tanya är jätteduktig på att måla och Leeann tror att Tanya kommer bli riktigt duktig sen när hon blir äldre. Nu har dem även fått golv där nere också.Leeann är helt sorgförlamad. Varje dag sitter hon vid elden. Tittar ner i elden. Tittar mot Stephanies grav. Tänker på Tanya. Tänker att nä nu ska jag ta tag i mig själv för Tanyas skull. Nej förresten inte än. 

Det ända Leeann faktiskt lyckas göra är att ta hand om trädgården och plocka nya blommor till Stephanies grav. Varje dag plockar hon nya blommor och slänger bort dem gamla. Och varje dag påminner blommorna henne om Egypten.

När Tanya är och utforskar ön hittar hon en häst. Hon tror inte sina ögon. Hon har aldrig sett en häst, men Leeann har berättat om dem. Tanya går försiktigt fram och ger hästen lite grödor hon plockat från trädgården. Tillslut lyckas Tanya vinna hästens tillit och den går med på att följa med henne hem. Leeann blir lycklig direkt när hon ser hästen och vet om att denna hästen i kombination med Tanya kanske kan ge henne tillbaka hennes livslust.

Tanya och Leeann hjälps genast åt att bygga ett litet stall och två burar.

Burarna är till Tanyas sköldpadda och ekorre som hon hittat på ön. Djur verkar gilla henne och verkligen dras till henne.


Imorgon fyller Tanya 15 och familjen firar det med lite extra gott att äta på kvällen. Både Leeann och Tanya önskar att Stephanie var där och saknar henne innerligt.

Den kvällen dyker Stephanie faktiskt upp, i spökform. Leeann är snabb fram och kramar henne. Det känns som om hon faktiskt kramar Stephanie på riktigt, fast efter att hon har badat. Tanya däremot håller sig på avstånd med tillslut kan hon inte låta bli att prata med sin syster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar